آشنایی با دکتر سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی

اهالی گرگان و متولد یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۵۹ هستم. پدر و مادرم هر دو معلم بودند. رشته تحصیلی ام ریاضی – فیزیک بود. سال ۱۳۷۷ در رشته معارف اسلامی و اقتصاد، وارد دانشگاه امام صادق (ع) شدم. سال ۱۳۸۰ برای نخستین بار مقاله ام در همایش وزارت بازرگانی در موضوع جهانی شدن، برای ارائه پذیرفته شد و علاقمندی ام به تحقیق و نگارش مقالات، موجب شد در پایان دوره کارشناسی ارشد، رتبه سوم پژوهشی کشور را در میان دانشجویان کسب کنم. همزمان در دوره دانشجویی به فعالیت اجتماعی مشغول بودم، در سال ۱۳۸۱ با نسل نخست جنبش عدالتخواه دانشجویی همکاری کردم. در سال تحصیلی ۸۴-۱۳۸۳ مسئولیت بسیج دانشگاه بر عهده ام بود، همان زمان که جریان دانشجویی نقش موثری حول مناقشه انرژی اتمی ایفا کرد. در سال ۱۳۸۴ از پایان نامه کارشناسی ارشد در موضوع «محاسبه شاخص رقابت پذیری اقتصاد ایران» که برای نخستین بار صورت می گرفت، دفاع کردم و در همان سال زندگی مشترکم را در محله قلمستان تهران، آغاز کردم. با شناختی که دبیر کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام از کارهایم پیدا کرده بود، قریب دو سال و در زمان ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ به فعالیت کارشناسی در آن نهاد مشغول بودم.

از اواخر سال ۱۳۸۵ وارد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی شدم و همزمان به ادامه تحصیل مقطع دکتری اقتصاد در دانشگاه علوم و تحقیقات پرداختم. نگارش گزارشهای کارشناسی در مرکز، حضور در کمیسیونهای مجلس، مطالعات دوحوزه «حقوق و اقتصاد» و «اقتصاد سیاسی»، نگارش یادداشت در سایت الف، چاپ مقاله در فصلنامه های علمی – پژوهشی و معاونت دفتر اقتصادی، دلمشغولی اصلی آن دوران بود. سال ۱۳۹۰ نخستین کتابم (مدینه عادله) با موضوع «نظریه عدالت اقتصادی در قرآن» منتشر شد و یکسال بعد، در رساله دکتری خود تلاش کردم «شاخص ترکیبی عدالت اقتصادی در ایران» را معرفی و روند آن را محاسبه کنم. سال ۱۳۹۲ به عنوان مدیرکل اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس منصوب شدم و بحمد الله پایه ریزی شاکله کارشناسان جوان و متعهد در حوزه اقتصاد، توفیق پنج سال حضورم در آن جایگاه بود. پسر دومم در همین سال چشم به جهان گشود.

در سال ۱۳۹۳ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی شدم و در ساعات غیرتدریس، همکاری خود را با مرکز پژوهشهای مجلس ادامه دادم. بالتبع در این دوران حضورم در کمیسیونها و صحن علنی مجلس شورای اسلامی افزایش یافت و به طور خاص در جریان تصویب قوانین مالیاتی، بودجه، بانکی و بویژه قانون برنامه ششم توسعه بودم. کتاب «اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۴» را با همکاری تعدادی از همکارانم در بخش اقتصادی مرکز پژوهشها تالیف کردم که این تجارب منجر به برگزیدنم به عنوان مدیر نمونه مرکز پژوهشهای مجلس در سال ۱۳۹۵ شد. همزمان وقتی را در هیات مدیره دیدبان شفافیت و عدالت و همچنین اندیشکده حکمرانی شریف، صرف می کردم و با همکاری اندیشکده حکمرانی شریف توانستیم اولین شتابدهنده سیاستی کشور را ثبت کنیم و در سال ۱۳۹۶ به عنوان یک شرکت دانش بنیان شناخته شود. ترجمه دو کتاب «آنچه اقتصاد از بحران آموخت» و «سرمایه داری» و تالیف دو کتاب «درسهای آخرین موجب خصوصی سازی» و «شاخصی برای عدالت» و مقالات علمی – پژوهشی، بخش دیگری از تلاشهایم از آن سال تاکنون بود.

با بهره گیری از تجارب تحریمهای پیشین، از ابتدای سال ۱۳۹۷ گزارشهای متعددی در خصوص اقتصاد ایران منتشر و در بالاترین سطوح سیاستگذاری ارائه کردیم. در همان زمان، تقاضای دانشکده اقتصاد برای حضور بیشتر در دانشگاه موجب شد از سمت مدیرکل اقتصادی استعفاء دهم و در سال ۱۳۹۸ با اخذ حکم مدیر گروه اقتصاد اسلامی دانشکده، بیشتر در دانشگاه متمرکز باشم، البته دبیری جلسات شورای اقتصادی صداوسیما نیز در همین دوره برعهده ام بود.

در اسفند ۱۳۹۸ با اعتماد ۸۰۱ هزارنفر به عنوان منتخب مردم عزیز تهران، ری، اسلامشهر، پردیس و شمیرانات انتخاب شدم و اکنون با توکل به خداوند، توسل به حضرات معصومین و استعانت از همه متخصصان و مردم، خود را برای بردوش کشیدن مسئولیت سنگین نمایندگی آماده کرده ام، در دوره یازدهم مجلس بار مسئولیتهای زیر بر دوش من است: نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی، رئیس فراکسیون فضای تولید و کسب‌وکار، رئیس کارگروه مقابله با تحریم.
و افوض امری الی الله ان الله بصیر بالعباد.

https://kasbnews.ir/2557