سبزپوشی بازار بورس با افزایش نرخ ارز نیمایی

بورس در حالی امروز، سبزپوش بود که همچنان جریان خروج سهامداران حقیقی از بازار سرمایه ادامه دارد و همین مساله نیز نگرانی در خصوص روند آینده بازار را باقی نگه داشته است.

با رشد نرخ ارز نیمایی و تکذیب افزایش نرخ خوراک و خبرهایی مبنی بر تزریق پول به بازار، بورس روند صعودی به خود گرفت تا سبزترین روز بازار سرمایه طی دو هفته گذشته را شاهد باشیم. اما خریداران کم رمق ‌تر از آن هستند که قیمت‌ ها را بالا بکشند. البته جمع آوری تمام صفوف فروش به جز دو سهم می تواند نوید روزهای بهتری را برای سهامداران به ارمغان بیاورد.

بازار سرمایه هنوز خریداران و صاحبان سرمایه را برای ورود نقدینگی به این بازار قانع نکرده و خریداران در حقیقت آینده سهام را با هدف کسب بازدهی بیشتر می خرند و وجود هر ریسکی، سرمایه گذار ریسک گریز را از این بازار فراری می دهد. به عبارت دیگر، مجموعه ای از عوامل بازار سرمایه را منزوی کرده است.

در حالی که بازار سرمایه در مواجهه با بلاتکلیفی کم تقاضا شده، انعکاس اخبار مختلف وضعیت بی اعتمادی به این بازار را تشدید کرده است. گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری سبزترین گروه بازار بود که تمامی نمادهای آن رشد قیمت داشتند.

بررسی بازار سرمایه از نظر تکنیکال

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی به دید تکنیکالی به بازار نگاه می کنیم این انتظار وجود دارد که واگرایی که روزهای قبل در خصوص اندیکاتور RSI رخ داده است، قوت بیشتری بگیرد و سطح حمایتی یک میلیون ۲۹۰ هزار واحدی می ‌تواند یک سطح اصطلاحا روانی برای بازار باشد.

وی ادامه داد: بازار سهام از محدوده یک میلیون ۶۰۰ هزار واحد افت را شروع کرده و حالا روی این سطح حمایتی قرار دارد که از دست رفتن این سطح و افت شاخص به زیر این محدوده می‌ تواند تا مدت‌ها بازار را در شوک نگه دارد و برگشت را برای بازار سخت تر کند. این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با افت ‌های رخ داده طی هفته های اخیر، قرار گرفتن در مسیر صعود برای بازار دشوار شده و نیاز به ورود سهامداران حقیقی و تزریق پول به بازار بیش از پیش احساس می شود.

رشد یکپارچه شاخص های بورس

در پایان معاملات روز سه‌شنبه، شاخص کل بورس پایتخت نسبت به روز کاری قبل ۹ هزار و ۶۶۲ واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و ۳۱۳ هزار و ۵۸۲ واحد رسید. بازدهی این شاخص پس از مدت ها مثبت ۷۶ صدم درصد شد.

شاخص کل هموزن نیز با رشد ۳ هزار و ۲۰۹ واحدی در سطح ۳۷۸ هزار و ۹۰۵ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۸۵ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۴۲ واحد بالا آمد و در سطح ۱۷ هزار و ۹۱۵ واحد قرار گرفت.

افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۸ هزار و ۸۱۲ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۴ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان بود که ۴۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۱.۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس ۲۵ درصد بوده است.

افت ۶۰ درصدی خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هشتمین روز متوالی منفی شد و ۱۱۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افت ۶۰ درصدی را نشان می دهد.

در معاملات روز سه‌شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام غزر (شرکت زر ماکارون)، بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) و ونوین (بانک اقتصاد نوین) اختصاص داشت و نمادهای کشرق (صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود)، وخاور (بانک خاورمیانه) و قیستو (شرکت قند بیستون) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

رشد صف‌های خرید بورس

در پایان معاملات روز سه ‌شنبه ۸۹ نماد صف خرید داشتند و ۴۴ نماد با صف فروش مواجه بودند. در جریان معاملات امروز، ۷۰ درصد نمادها با رشد قیمت و ۳۰ درصد سهم ها با کاهش قیمت روبرو شدند.

مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی به ۲۵۳ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف‌های فروش ۵۰ درصد کاهش یافت و ۸۰ میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد تپسی (شرکت پیشگامان فناوری و دانش آرامیس)، غدشت (شرکت دشت مرغاب) و غنوش (شرکت نوش مازندران) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات امروز اغلب صف‌های فروش جمع آوری شدند و تنها دو نماد فمراد (آلو مراد) و حپترو (حمل و نقل پتروشیمی) صف فروش داشتند.

انتهای پیام/

https://kasbnews.ir/6445