راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری در مرکز مبادله

کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، از روز شنبه مورخ سوم آذر ماه ۱۴۰۳ می‌توانند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند. همچنین کلیه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام مرکز مبادله ایران، پیرو عملیاتی شدن دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران، کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، در چارچوب مقررات ناظر بر برگشت ارز حاصل از صادرات و سایر مقررات مرتبط، از روز شنبه مورخ ۳ آذر ماه ۱۴۰۳ می‌توانند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند.

همچنین کلیه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.

فروش ارز؛ ویژه صادرکنندگان

متقاضی فروش باید با مراجعه به یکی از بانک‌های عامل نسبت به انعقاد قرارداد کارگزاری ارزی با آن بانک اقدام کند. طبق مفاد قرارداد، متقاضی فروش ارز حاصل از صادرات خود را به کارگزار معرفی شده توسط بانک عامل تحویل می‌دهد و به منظور سفارش گذاری جهت فروش، به میزان ارز مدنظر برای فروش، پروانه‌های صادراتی خود را به بانک عامل ارائه می‌دهد.

بانک عامل در صورت موجود بودن ارز متناظر با ارزش پروانه‌های صادراتی مدنظر برای فروش، مجوز فروش ارز در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران را اخذ کرده و متعهد به کارسازی ارز موضوع معامله در صورت تحقق معامله می‌شود. بانک عامل اطلاعات سفارش فروش مشتمل بر مقدار ارز، حداقل نرخ ارز مورد پذیرش جهت فروش را جهت ارسال به سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران از متقاضی فروش دریافت می‌کند. در صورت وجود تقاضا و تطابق با سفارش‌های خرید واردکنندگان، معامله محقق می‌شود و در غیر این صورت متقاضی فروش در جلسات بعدی معاملاتی اقدام به ارسال سفارش می‌کند.

خاطر نشان می شود، در صورت تحقق معامله، رفع تعهد صادراتی متقاضی فروش به صورت سیستمی انجام می‌شود. مبلغ ریالی معامله با کسر کارمزدهای متعلقه مشتمل بر کارمزد مرکز مبادله ایران و کارمزد بانک عامل حداکثر ظرف مدت یک روز کاری توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران صورت می‌پذیرد. بانک عامل ظرف مدت ۷ روز کاری انتقال ارز موضوع معامله را به بانک عامل متقاضی خرید انجام می‌دهد.

خرید ارز؛ ویژه واردکنندگان

متقاضی خرید باید با مراجعه به بانک‌ عاملی که در آن اقدام به ثبت سفارش نموده، نسبت به ارائه مجوز خرید ارز(تخصیص) و اطلاعات نحوه پرداخت ارز به ذینفع نهایی خود اقدام کند.

بانک عامل مجوز خرید ارز(تخصیص) و اطلاعات نحوه پرداخت ارز و امکان انتقال ارز و کارسازی آن به ذینفع نهایی را بررسی و در صورت تایید، کارمزد متناظر را به متقاضی خرید اعلام می‌کند.

متقاضی خرید می‌تواند نسبت به خرید بخش یا کل مبلغ مجوز خرید ارز(تخصیص) خود اقدام کند و سفارش خرید خود را مشتمل بر مقدار ارز و حداکثر قیمت مورد پذیرش، به بانک عامل ارائه و معادل ارزش ریالی سفارش خرید و کارمزدهای متعلقه را به حساب ریالی خود نزد آن بانک واریز کند.

بانک عامل در بازه‌های زمانی فعالیت بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران، اقدام به ارسال سفارش خرید به سامانه معاملات ارز تجاری می‌کند. سفارش خرید ارسال شده در صورت وجود عرضه و تطابق با سفارش های فروش متقاضیان فروش، تامین شده و معامله تحقق می‌یابد. بانک عامل متقاضی خرید حداکثر ظرف ۱۴ روز کاری از تاریخ تحقق معامله انتقال ارز و کارسازی آن به ذینفع نهایی را انجام می‌دهد.

اطلاعیه شماره یک راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران

https://kasbnews.ir/11282