رشد خروج پول از بازار سرمایه و افت شاخص‌های عملکردی

بورس در حالی وارد هفته دوم اسفند شده است که در هفته گذشته شاخص در ۳ روز انتهایی صعود کرد و به فاصله ۱۱ هزار واحدی کانال ۱.۳ میلیونی رسید، دامنه نوسان شاخص کل بازار سهام در هفته اول اسفندماه کوتاه بود و در پایان هفته شاخص نسبت به هفته پیش ۵ هزار و ۹۲۶ واحد بالا‌تر ایستاد.

طبق پیش‌بینی‌ها دیروز نیز باید بورس با رشد همراه می شد‌ اما روند صعودی بازار سرمایه در جریان معاملات متوقف شد و شاخص‌های عملکردی بورس نیز منفی شدند. به عبارت دیگر، با توجه به وجود مازاد تقاضا در پایان معاملات آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، کارشناسان روز سبزی را برای بازار سهام پیش بینی می‌کردند که این مساله در معاملات روز شنبه رخ نداد.

هر چند روند خروج نقدینگی در هفته گذشته نیز ادامه داشت، اما خروج پول حقیقی در این هفته نسبت به هفته پیشین کاهش ۲۲ درصدی داشت.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه، رشد شاخص در روزهای انتهایی هفته گذشته را با رشد قیمت دلار و بازگشت آن به محدوده ۲۶ هزار تومان مرتبط می ‌دانند، برخی نیز کاهش خروج پول حقیقی از بازار سهام را به علت کاهش نرخ سود می ‌دانند، اما نکته قابل توجه در این زمینه به کاهش توانایی نرخ سود در اثرگذاری بر بورس بر می‌گردد. آنچه مشخص است، کاهش نرخ سود نتوانسته جریان نقدینگی قابل توجهی را به سمت بورس روانه کند.

استقبال سهامداران از نمادهای کوچک بازار همچنان ادامه دارد و طی معاملات روز شنبه شاهد نزول قیمت سهم‌های شاخص ساز بوده‌ایم؛ در جریان معاملات روز شنبه، قیمت سهام اغلب نمادهای بانکی، خودرویی و پالایشی کاهش یافت و این سه گروه قرمزترین گروه‌‌‌‌های بازار بودند.

میانگین خرید هر کد حقیقی در جریان معاملات امروز ۲۱.۶ میلیون تومان و میانگین فروش هر کد حقیقی نیز ۲۱.۵ میلیون تومان بوده است.

شاخص کل بورس در جریان معاملات کاهش پنج هزار و ۵۱۳ واحدی داشت و به عدد یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۷۹۶ واحد رسید. بازدهی شاخص کل منفی ۰.۴۳ درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افت ۷۹۷ واحدی به عدد ۳۲۹ هزار و ۵۱۰ واحدی نزول کرد و بازدهی منفی ۰.۲۴ درصدی را برای سهامداران به همراه داشت. اما شاخص فرابورس برخلاف بورس، رشد ۴۵ واحدی داشت و به عدد ۱۷ هزار و ۶۳۳ واحد رسید.

دیروز برای سومین بار پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم که این روند نسبت به روز چهارشنبه رشد ۲۹۳ درصدی داشت. خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی امروز منفی شد و ۲۳۷ میلیارد تومان از بازار سرمایه خارج شد.

نمادهای وبلمت (بانک ملت)، تجلی (تجلی توسعه معادن و فلزات) و بپاس (بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول را شاهد بودند و سهم های آریان (پارس آریان)، شپدیس (پتروشیمی پردیس) و فباهنر (مس‌ شهید باهنر) بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کرده اند.

ارزش کل معاملات در بازار سرمایه با رشد ۴ درصدی نسبه به روز معاملاتی قبل، به عدد ۹ هزار ۳۴۷ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۵ هزار و ۲۲۶ میلیارد تومان بود که ۵۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می ‌دهد.

ارزش معاملات خرد نیز در جریان معاملات امروز با کاهش ۶ درصدی به رقم دو هزار ۵۷۸ میلیارد تومان رسید که ۲۸ درصد از کل معاملات بازار ثانویه را تشکیل می ‌دهد.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، ۱۹۷ نماد رشد قیمت داشتند که ۱۱۸ نماد بورسی و ۷۹ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۴۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و تعداد ۴۱ سهم در صف خرید قرار داشتند.

در جریان معاملات، ارزش صف های خرید به ۷۵ میلیارد تومان کاهش یافته است.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، ‌۲۶۱ نماد کاهش قیمت داشتند که ۲۰۱ نماد بورسی و ۶۰ نماد فرابورسی بودند؛‌ به عبارت دیگر، ۵۳ درصد بازار افت قیمت داشتند. تعداد ۳۸ نماد در صف فروش قرار داشتند.

در جریان معاملات، ارزش صف های فروش به ۱۲۶ میلیارد تومان افزایش یافت. طبق محاسبات میزان مازاد عرضه در بورس به ۵۱ میلیارد تومان رسید.

انتهای پیام/

https://kasbnews.ir/4990